You are currently viewing Boodschappen doen met leefgeld

Boodschappen doen met leefgeld

Leefgeld en boodschappen doen

Zodra je onder bewind staat, krijg je wekelijks een bedrag om boodschappen te doen. Wij begrijpen dat dat een omschakeling is van wellicht wat meer te besteden naar minder. We helpen je dan ook graag dit zo goed mogelijk in te vullen en alles eruit te halen wat er in zit. Het is belangrijk verstandig met je geld om te gaan, omdat het weekgeld helaas niet erg hoog is. Dit is uiteraard om je zo snel mogelijk uit de schulden te helpen, dus even doorzetten! Je kunt het!

Tips om geld te besparen op boodschappen:

  1. Kijk elke week goed wat er in de reclame is en probeer je boodschappen daar op aan te passen. Dit scheelt heel wat op het originele bedrag. Uiteraard kun je veel meer boodschappen doen als je niet naar de duurste supermarkten gaat. Dat is helemaal geen probleem. De Lidl is bijvoorbeeld het vaakst als beste uit de test gekomen als het gaat om groente en fruit. Ga naar verschillende supermarkten om verschillende aanbiedingen te kopen.
  • Probeer tijd te vinden om je maaltijden vers te maken. Maak grote porties en vries bakjes in als je het over hebt. Een week later kun je dat bijvoorbeeld eten en op deze manier bespaar je geld, maar kun je toch afwisselen met verschillende gerechten.
  • Eet producten van het seizoen. Het eten van seizoensproducten scheelt vaak onwijs in prijs.
  • Maak een boodschappenlijstje voordat je boodschappen gaat doen. Op deze manier koop je alleen wat je nodig hebt en koop je minder snel onnodige producten. Impuls aankopen worden op deze manier verminderd. Je leert op deze manier dus onbewust veel beter met geld omgaan waardoor je er ook veel aan hebt als je geen weekgeld meer hebt, maar je geld weer helemaal ontvangt.
  • Ga geen boodschappen doen als je honger hebt. Als je honger hebt, koop je vaak veel meer dan dat je eigenlijk wilt. Je wilt namelijk alles wel eten! Het geen boodschappen doen als je honger hebt, in combinatie met het maken van een lijstje zorgt ervoor dat je zo goed mogelijk met je geld omgaat.
  • Geloof in jezelf, je kunt dit!

Leave a Reply