Faq

Veelgestelde vragen

Wat houdt bewindvoering in?
Bewindvoering betekent dat de financiën van de rechthebbende veilig en verantwoord beheerd worden. Ten tijde van het bewind worden de rekeningen betaald en wordt de administratie bij gehouden. Het is verplicht dat er ieder jaar een Rekening & Verantwoording aan de kantonrechter wordt afgelegd. Dit doen wij dan ook zeker. U kunt er hier meer over lezen.
Hoe kan ik mij aanmelden?
Je kunt jezelf aanmelden door het contactformulier in te vullen. Je wordt dan zo spoedig mogelijk door ons gebeld voor een vrijblijvende afspraak.
Hoe lang duurt bewindvoering?
Bewindvoering wordt uitgevoerd om een bepaalde reden, bijvoorbeeld het hebben van problematische schulden of het hebben van een lichamelijke of geestelijke beperking. Zodra deze reden van bewind niet meer aanwezig is dan kun je bij jouw bewindvoerder of de rechter verzoeken om het bewind te laten opheffen.
Wat kost bewindvoering?
In veel gevallen wordt bewindvoering in zijn geheel vergoedt door de gemeente. Mocht je niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat je bijvoorbeeld teveel inkomen hebt, dan moet je de kosten zelf betalen. De hoogte van deze kosten vind je op de pagina tarieven.
Hoe kan ik controleren wat er maandelijks met mijn geld gebeurt?
Je krijgt van ons een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen in jouw online dossier. Hier kun je zien welke betalingen wij voor jou hebben verricht, hoeveel schulden je hebt en hoe jouw budgetplan eruit ziet.